Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου

Η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διοίκηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Επικοινωνίας, της Βιομηχανίας, του Εμπορίου, και του Portfolio Management ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, τις οποίες η ίδια ίδρυσε.

Η κα Σοφία Κουνενάκη–Εφραίμογλου είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΑΡΔΗΤΤΟΣ Α.Ε. Παράλληλα, είναι Μέλος του ΔΣ του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, μια κοινή πρωτοβουλία της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ. Είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ και στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. Είναι, επίσης, Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου είναι Tαμίας στο Δ.Σ. του ΑLBA και μέλος στο Business Advisory Council του MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής και Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Mε γνήσιο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό, η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού & Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Είναι επίσης μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Προγραμματισμό Η/Υ και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου είναι παντρεμένη με τον κ. Δημήτρη Λ. Εφραίμογλου και είναι μητέρα τριών παιδιών.